AYDIN HABERLERİ

Akademi Spor, galibiyetle başladı

Aydın'ın önde gelen basketbol kulüplerinden Aydın Akademi Spor Kulübü, Büyük Erkekler Basketbol Ligi'nin ilk haftasında evinde konuk ettiği Kuşadası Belediyespor'u 69-60 mağlup ederek lige galibiyetle başladı.

HABER: RAMAZAN AYDEMİR - Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen Büyük Erkekler Basketbol Ligi'nde 2021-2022 sezonu heyecanı başladı. Yedi takımın mücadele ettiği ligin ilk haftasında şampiyonluk adaylarından Aydın Akademi Spor Kulübü, evinde ligin güçlü ekiplerinden Kuşadası Belediyespor'u ağırladı. Efeler'deki Atatürk Spor Salonu'nda oynanan karşılaşma, son periyoda kadar başa baş geçerken, büyük heyecana sahne oldu.

KUŞADASI UMUTLANDI, AKADEMİ KAZANDI

İlk periyodu 12-11 önde tamamlayan Aydın Akademi ikinci periyotta farkı açarak devreye 30-23'lük skorla önde girdi. Üçüncü periyotta toparlanan Kuşadası Belediyespor, 7 sayılık farkı azaltarak son periyotta 44-41'lik skorla geride tamamladı. Son periyotta Aydın Akademi, galibiyet için umutlanan rakibi karşısında 25 sayı üreterek maçı 69-60 kazanmasını bildi. Maç sonunda parkeye inen Aydın Akademi Spor Kulübü Başkanı Özlem Şengül, hem oğlu, hem de takımın koçu olan Kubilay Şengül ve basketbolcuları lige galibiyetle başlamalarından ve gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik etti.

'ÜST LİGLERDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ'

Aydın'da 2012 yılından bu yana altyapı, üst yapı ve spor okulları ile basketboluna hizmet ettiklerini belirten Başkan Şengül, 'Lige galibiyetle başladığımız için mutluyuz. Hedefimiz bu ligde şampiyon olmak ve Bölgesel Lig terfi maçlarına katılmaya hak kazanmak. Bu konuda takımımıza sonuna kadar güveniyorum. Aydın basketbolunu üst liglerde de temsil etmek istiyoruz' dedi.

İKİNCİ MAÇ ATMACA İLE

Lige galibiyetle başlayan mor-sarılılar ikinci hafta karşılaşmasında Didim Atmaca Spor Kulübü'ne konuk olacak. 15 Kasım Pazartesi günü Didim Spor Salonu'nda oynanacak olan maçta ilk düdük 20.00'de çalacak.