Sevgili Efeler Haber okuyucuları bundan sonra bu köşede beraber olmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti paylaşmak istiyorum. Aydın İlinde yaşanan ve özellikle futbol ile ilgili görüşlerimi aktarmaya çalışacağım.

27 Ekimde başlayan Aydın Amatör Süper Liginin ilk etabı 08 Mart Pazar günü itibariyle sona erdi. Didim'den Buharkent'e kadar geniş bir yelpazeyi içine alan bu lig bu sene iki ayrı gurupta oynandı. 1. Gurupta ilk etabı Didim Spor ve Kuşadasıspor önde bitirirken ikinci gurupta ise Çine Madranspor ve Aydın Büyükşehir Belediyespor adını play off'a yazdıran takımlar oldular. 1. Gurupta Koçarlı Menderes Spor ve Oyun For Davutlar Spor 1. Amatör lige düştüler. 2. Gurupta ise Tuğlaspor ligden düştü.

Önümüzdeki haftalarda Aydın İlinde play off heyecanı yaşanacak. Didim Spor, Kuşadasıspor, ÇineMadranspor ve Aydın Büyükşehir Belediyespor takımlarının karşılaşacağı lig usulü iki devre oynanacak olan bu maçlar şehrimizde bir heyecan kasırgası yaşanmasına sebep olacak. Bu lig sonunda ilk sırayı alan takım direkt olarak Bölgesel Amatör Lige çıkarken ikinci sırada ligi tamamlayan takım da Bölgesel Amatör Ligden gelecek takımla baraj maçı oynayacak. Her haftası ayrı bir mücadeleye sahne olacak bu ligle ilgili görüşlerimi de sizlerle paylaşmak istiyorum.

İlimizde yer alan profesyonel liglerde oynayan futbol takım sayısının azlığını önümüzdeki dönemlerde arttırmak açısından bu ligin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Öncelikle Bal liginde oynayan Yıldızspor daha sonra bu ligde oynayan ve bir üst lige çıkacak takımların hızla profesyonel lige geçiş yapmaları Aydın Futbolu açısından oldukça önemli diye düşünüyorum. Yıllarca profesyonel liglerde çok sayıda takımla mücadele eden şehrimizin sadece Nazilli Belediye Sporla temsil edilmesinin Aydın için yeterli olmadığını söylemek gerekiyor. Bu noktada kulüplerimizin alt yapılarıyla birlikte hamleler yaparak hızla kendilerini yukarı atıp orada kalıcı olmaları bu şehir için oldukça önemli.

Bölgesel Amatör Lige bakacak olduğumuzda gerek statüsü gerekse ekonomik yapısıyla oynaması en zor liglerden birisi olduğunu görüyoruz. Bu ligin basamak olarak kullanılması ve bir an önce takımlarımızın kendilerini bir üst lige atmaları da en büyük temennim. Merhaba yazımın sonuna gelirken önümüzdeki haftalarda tekrar görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın…..