İzmir’de 2 kişinin elektrik akımına kapılarak ölmesiyle ilgili davada ara karar verildi İzmir’de 2 kişinin elektrik akımına kapılarak ölmesiyle ilgili davada ara karar verildi

Geçtiğimiz günlerde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Çekilmez başkanlığında kazı çalışmaları başlatılan Tralleis Antik Kenti’ni ziyaret eden AYGİAD Yönetim Kurulu üyeleri, çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

BURADAN ELDE EDİLECEK KATMADEĞER  UZUN YILLAR ŞEHRİMİZE FAYDA SAĞLAYACAK...

Yapılan ziyaretten sonra konuşma yapan Başkan Cerit ''Şehrimiz önemli bir turizm kenti ama Aydın’ın şehir merkezinde turistik olarak ziyaret edilebilecek yeterli alan yok. Bu anlamda Tralleis büyük önem arz ediyor. Tralleis’in hareketlenmesi, yerli ve yabancı turist ziyaretine açılmasını, bunun çok hızlı bir şekilde hayata geçmesini istiyoruz.  Burada çok ciddi bir emek var. Çok yoğun bir sıcak altında çalışmalar devam ediyor. Zaten çok hassas bir iş olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu anlamda da bu zor şartlara rağmen bu çalışmayı yapıp şehrimize kazandırmak çok önemli. Tabii bu gerekli izinleri veren Kültür ve Turizm Bakanlığı’mıza, valiliğimize de teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bizim şehrimiz önemli bir turizm kenti ama Aydın'ın şehir merkezinde turistik olarak yeterli ziyaret edilebilecek nokta yok. Murat hoca ile yaptığımız görüşme sonrası kendimize bazı görevler edindik. Bunları dernek üyelerimizle değerlendirip kazı çalışmalarına desteğimizi sürdüreceğiz. Sivil toplum kuruluşu üyesi arkadaşlarıma ve hemşerilerime seslenmek istiyorum.  Bu çalışmalar devletin imkanlarıyla yapılmakla beraber, çeşitli sponsorluklar ve protokollerle destek olunabilir. Biz sivil toplum kuruluşu olarak bazı protokoller yapıp, buradan elde ettiğimiz gelirleri kazı çalışmalarına kazandırmak niyetindeyiz. Şirketler ve çeşitli kuruluşlardan da desteklerini aktarmalarını istiyoruz. Buradan elde edilecek katmadeğer uzun yıllar şehirimize fayda sağlayacak.'' ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2024 07 18 At 18.18.18Whatsapp Image 2024 07 18 At 18.18.19 (1)Whatsapp Image 2024 07 18 At 18.18.19Whatsapp Image 2024 07 18 At 18.18.19 (2)

Editör: Doğukan Alkan