Günümüzde diş çekimi sonrasında mümkün olan en kısa zamanda hastaya tekrar diş yapılması ve dişsiz geçirilen zamanın olabildiğince kısa olması hedeflenmektedir. Bunun için diş çekimi ile aynı seansta implant yerleştirilmesi sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Çeşitli sebeplerle restore edilemeyeceği düşünülen dişin yerine hızlıca, uzun ömürlü ve estetik bir çözüm sunabilmek için implantın, çekimden sonra kısa süre içerisinde yerleştirilmesi gerekmektedir.

Diş kökünde abse, kronik enfeksiyon, kist, sağlamlığı ve/veya estetiği olumsuz etkileyecek bir kemik ya da dişeti yetersizliği varlığında diş çekimini takiben, var olan hastalığın tedavisi yapılmalıdır. Bu gibi durumlarda implant ameliyatı daha sonraki bir tarihe ertelenerek ilgili bölgenin iyileşmesine zaman tanımak gerekir. Veya bazı kriterlerin sağlanması durumunda ve ihtiyaç olursa implantın çevresine kemik tozu ilavesi yapılması gerekir.

İmplant yerleştirildikten sonra, özellikle ön bölgede estetiğin olumsuz etkilediği vakalarda, hastanın implantının iyileşmesi için gerekli süre (osseoentegrasyon süreci) boyunca kullanılacak, geçici estetik diş ile var olan estetik problemin önüne geçilmiş olmaktadır. Böylelikle hasta dişsiz kalmamış olmakta ve günlük sosyal hayatına rahatlıkla devam edebilmektedir.

İmmediat İmplant Sonrası Neler Yapılmalı?

İmmediat implant sonrası eğer diş üzerine geçici bir sabit diş konmuşsa hastanın yumuşak besinler yemesi önerilir. Onun haricinde ilaçları düzenli kullanması, buz kompres uygulaması yeterli olacaktır.


İmmediat İmplantın Avantajları Nelerdir?

İmmediat implantın avantajlarının başında zaman gelir. Bu teknik sayesinde diş çekiminin iyileşme süresi beklenmez. Aynı anda olması hastanın ikinci bir cerrahi işleme bağlı sıkıntısının oluşmasını da önler. Ayrıca çoğu zaman hastaya İmmediat implantın üstüne geçici sabit diş yapıldığı için hasta dişsiz de kalmaz.

Bütün yazılarımda olduğu gibi, bu yazımda da sizlere genel uygulamalar hakkında bilgiler verdim. Sizin için en doğrusunun ne olacağını sadece okuduğunuz yazılardan bilemeyebilirsiniz. Bu yüzden her şeyin başında, herhangi bir sorun varlığında bir hekime muayene olmanız önemlidir. Doktorunuz sizin için uygun tedavileri sıralayacak, birlikte bir karara varmanız durumunda da tedavi planlamasını yapacaktır. Hepinize sağlıklı günler dilerim.