CUMHURİYET VE CUMHUR

Saygı değer okuyucularım.     Vatandaşlarımız açısından son derece öneme haiz 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’mıza yaklaşıyoruz. Hamdolsun aradan bir asır geçirmenin sevinci ve gururu içindeyiz.

 Ne varki, bu bir asırı pekte kolay geçirmedik. 

    Neredeyse her meselede olduğu gibi, cumhuriyet konusunda da , suni bir şeyler türetiliyor. 

    Sanki vatandaşların bir kısmı cumhuriyet düşmanı da, bir kısmı cumhuriyetin koruyuculuğunu ve savunuculuğunu yapıyor. Malesef bu tipler varlıklarını her zaman sürdürmeye devam ediyor. 

    Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerinde, İnparatorluk tarafından batıya tahsil için gönderilen kişiler, sonradan en önemli işleri; Devleti, Dini ve Dini değerleri, Millli değerleri kötüleyip, “BATICILIIĞI  yaymayı ve yerleştirmeyi görev addetmişler. Toplumu bölen bu illetin tohumlarının böylece atıldığı” ifade edilmektedir. 

    Duyduklarım, gördüklerim ve yaşadıklarım bunu doğruluyor. 

    Yıkılan İmparatorluğun devamı olarak kurulan yeni Devletimiz elbirliği ile kurulmadımı? 

    Bu Devletinde, cumhuriyetin de ecdadımız tarafından, CUNHUR tarafından, kurulduğu bilinmezmi? 

    Bu CUMHUR ifadesi, cumhur ittifakından dolayı kullanılmamıştır. Neredeyse, millete uygun herşeyi çarpıtma saplantısında olanlardan doıayı açıklama gereği duydum. 

    Artık malum zihniyetin mensupları, toplumu, bölme ve Devlet düşmanı, Rejim düşmanı görme illetinden kendilerini kurtarmalıdırlar. Heyecan istediklerinde; Milleti aşağılama, Dine ve Dini sembollere, bir yabancı gibi saldırmaktan vazgeçip, bu Milletle, Dini ile,Dini sembolleri ile barışıp, kendi özlerine samimi olarak dönmeleri beklenen ve  arzu edilendir. 

    Bu sayede Ankara’da ve bazı illerimizde ayrı- gayrı Cumhuriyet Bayramı kutlama garabetlerinden krtulalım. Cumhurun öne geçirdiği bazı kişi, kurum ve kuruluşlar ayırımcılık yapmasınlar. 

    Cumhurun Cumhuriyet bayramı, cumhurla birlikte kutlansın. Bayram, bayram gibi olsun. 

    Ayırımcılıktan, Dini ve Milli değerlerin aşağılanmasından, kavgadan bıktık artık. 

    29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’mızı cumhurla birlikte kutlama atzusu ile, Devletimizin kıyameye kadar yaşamasını Cenabı Allahdan diliyorum. 

    Sağlıcakla kalın.