HABER: DOĞUKAN ALKAN - Efeler Sanayici ve İş İnsanları Derneği (EFESİAD) Aydın Anemon Otel'de bilgilendirme semineri düzenledi.
Seminerin konusu İş Stresi ve Kalp Damar Hastalıkları adı altında Profosör Doktor Hasan Güngör'ün sunumu ile gerçekleşti. Yoğun çalışma ve stresli geçen iş hayatında, kalp sağlığının aslında ne kadar önemli olduğuna değinildi.

Seminerden önce konuşma yapan Efeler Sanayici ve İş İnsanları Derneği (EFESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Cerit ; Hasan hocamıza öncelikle bizi kırmayıp katılım sağladığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Yoğun bir tempo içerisinde çalışıyoruz, üzerimize iş stresi yoğunluğu ve yükü birikiyor. Bununda sağlığımıza ne gibi etkileri var, bununla ilgili neler yapmamız gerektiğini hocamız bizlere anlatıcak. Katılımınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.


3 BEYAZDAN UZAK DURMAK VE DÜZENLİ OLARAK TEMPOLU YÜRÜYÜŞ YAPMAK ÇOK ÖNMELİ...
Profosör Doktor Hasan Güngör nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve neler yapılması gerektiğini düzenlenen seminerde kısaca anlattı. Doktor Güngör ; ''Kalp ve damar sistemi hastalıkları halen dünyada en sık görülen ölüm nedenidir ve günümüzde her ne kadar teşhis ve tedavi yöntemleri gelişse de kalp hastalıklarına bağlı ölüm riski azaltılamamaktadır. Yaş grubu, koroner kalp hastalıklarında sonradan değiştirilemeyen en temel risk faktörüdür. Yapılan araştırmalara göre orta yaşların sonlarına doğru kişinin koroner kalp rahatsızlığına yakalanma ihtimali yükselmektedir. Yaş aralığı ise kadınlarda 55 yaş, erkeklerde 45 yaş üstü olarak sayılmaktadır. Bu yüzden belirli aralıklar ile kalp sağlığını kontrol ettirmek gerekir. Ayrıca un, tuz, ve şekerden muhakkak uzak durmalıyız ve haftada en az 3 gün
düzenli olarak 1 saat tempolu yürüyüş yapmanın kalp ve damar hastalıklarına yakalanmmama konusunda önemli bir faktör olduğunu belirtmek isterim.'' ifadelerini kullandı.
Seminer Profosör Doktor Hasan Güngör'ün olası bir kalp krizi geçirme riskinde, bu durumu nasıl anlaşılacağının ve kriz esnasında neler yapılması gerektiğini anlatarak devam etti.

Profosör Doktor Hasan Güngör Kimdir ?

18 Kasım 1980 yılında Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Olukbaşı Köyü'nde doğdum. İlkokulu köyümde okuduktan sonra, orta ve lise eğitimimi kasabamızda tamamladım. Liseyi bitirdikten hemen sonra eğitim için Fransa'ya gittim ve 2 yıl boyunca Fransa'da eğitim gördükten sonra üniversite sınavı için Türkiye'ye döndüm.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimimi tamamlayıp 2005 yılında mezun oldum. İlk TUS sınavında Türkiye derecesi yaparak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda ihtisas yapmaya hak kazandım.

Başkan Yetişkin projelerini duyurdu Başkan Yetişkin projelerini duyurdu

İhtisasım sırasında özellikle Prof. Dr. Mustafa Özbaran, Prof. Dr. Sanem Nalbantgil ve Prof. Dr. Mehdi Zoghi'nin içinde olduğu ekip sayesinde kalp nakli, yapay kalp destek cihazı, kalp yetersizliği ve pulmoner hipertansiyon üzerine eğitim alma ve uluslararası yayınlar yapma şansını yakaladım.