AK Parti Efeler Belediye Meclis Üyesi olarak 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden bu yana görev yapan Mustafa Sabuncu, Mart 2024 seçimleri için belediye başkan aday adaylığı müracaatlarının son gününde yoğunluk yaşanırken Efeler Belediye Başkanlığı'na talip oldu.

Efeler İlçe Başkanı Oğuz Kendirlioğlu'na başvuru evrakını teslim eden Sabuncu, açıklamada bulundu.

Başkan Atay, İYİ Parti'den Efeler Belediye Başkan adayı oluyor Başkan Atay, İYİ Parti'den Efeler Belediye Başkan adayı oluyor

'Aydın'da Efeler'de beşten büyüktür' diyerek sözlerine başlayan Sabuncu, 'Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dünyanın, BM Güvenlik Konseyinin daimi 5 üyesi olan ABD, Çin, İngiltere, Rusya ve Fransa'nın aldığı kararlarla yönetilemeyeceği yönündeki 'Dünya 5'ten büyüktür' politik doktrininden almış olduğumuz ilhamla diyoruz ki; ' Aydın'da Efeler'de beşten büyüktür.' Doğduğum şehir olan Aydın'ı Heredot ' Dağlarından yağ, ovasından bal akan şehir ' olarak betimlemiştir. Sene olmuş 2023 hala güzel memleketim için aynı tanımlama kullanılmakla bunun yanında, yolsuz şehir, parksız şehir, sosyal yaşantısı olmayan şehir, kültürel yaşantısı olmayan şehir, sanatsal yaşantısı olmayan şehir, havası kirli olan şehir, trafik problemi tavan yapmış, kısacası Ak Partili Belediyelerce yönetilen tüm şehirlere bakakalmış bir şehir olarak tanımlanmaktadır. Şehrimiz ve hemşehrilerimiz malesef yöneticileri tarafından sevgisiz ve ilgisiz bırakılmıştır. Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediye başkanlarının bakkal dükkanı işletir gibi keyfi ve kişisel çekişmeleri 15 yıldır bitmemiş, cennet memleketim yönetilmeyi unutmuş, başı boş kalmıştır. Diğer şehirler çok hızlı bir şekilde büyüyüp gelişirken, Aydın adeta ufak bir köy olarak kaderine terk edilmiştir' dedi.

Ben Mustafa Sabuncu olarak doğduğum, büyüdüğüm, evladı olduğum şehrim için üzerime düşeni yapıyor ve Efeler Belediye Başkanlığına adaylığımı yüksek takdirinize sunuyorum. Geleceğimizin teminatı küçük efelerimiz olan çocuklarımızın için desteklerinizi bekliyor, en derin saygılarımı sunuyorum' diyerek sözlerini bitirdi.