Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Senegal uyruklu bir kişinin cildinde oluşan kabarıklar nedeniyle maymun çiçeği şüphesiyle karantina altına alındığı iddia edildi. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.  Sakarya'da yayın yapan Medyabar'ın haberine göre, saat 10:00 sıralarında 34 yaşındaki Senegalli bir kişi cilt rahatsızlığıyla Sakarya Eğitim Araştrıma Hastanesi acil servisine geldi.  Hastayı inceleyen acil doktoru, kişinin vücudunda lekeler görünce hastayı özel bir odaya götürterek karantinaya aldı. 

Kendisini muayene eden doktoru "elektrikli çaydanlık" ile dövdü Kendisini muayene eden doktoru "elektrikli çaydanlık" ile dövdü

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ OLDUĞUMUZU NASIL ANLARIZ ?

Halsizlik, baş ağrısı ve ateş; maymun çiçeği virüsünün belirtileri olabilir...

Dr. Öğretim Üyesi Rıdvan Dumlu; üç günlük ateş, lenf bezlerinde şişkinlik, halsizlik ve baş ağrısının maymun çiçeği virüsünün habercisi olabileceğini belirtti. Sürecin iyi takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Dumlu, hastalığın bulgularını bilmek ve bu bulgulardan şüphelenildiği takdirde mutlaka tanı yapılması için kontrole gidilmesi gerektiğini tavsiye etti.

Editör: Doğukan Alkan