Saygı değer okuyucularım.

    Dinimizin her konusu önemlidir. Bunların bir kısmı inanma ve ibadet konuları, bir kısmı da ahlak, konulardır.

    Her bir konunun büyük bir öneme haiz olduğu bilinir. Ahlaki konular ise ferdi ve toplumu daha çok ilgilendirdiği için daha da önem taşır. Zira Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) ; “ Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim “ demektedir.

    Güzel ahlakın bir bölümünü teşkil eden giyinme konusunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

    Müslüman erkekler ile Müslüman kadınların, kime karşı nasıl giyineceklerini Allah Teâla Kur’an-ı Kerimin Nur Suresinin 30 ve 31. Ayetlerinde emretmektedir. Ahzap Suresinin 35. Ayetinde ve diğer bazı ayetlerde konu ile ilgili Allah’ın Müslümanlara olan emirleri görülecektir.

    Müslümanlar açısından hal böyle iken, giyim-kuşamda buna uyulmaması, her geçen gün bu kuralın daha da çiğnenir olarak görülmesi üzüyor. İster istemez; Anne-babalara Allah sabır versin, ya da Allah ıslah eylesin demeden geçilemiyor.

    Allah’ın emirlerinin zevk uğruna, kişisel tercih adına bu denli çiğnenmesi incitici değil mi?

    Geçmişte ve hali hazırda bazı insanlardan şöyle sözler duyuluyor: “ Laik bir ülkede din kişileri yönlendiremez. Bu insanlar dini kurallar ile yönetilmiyor…”

    Meseleyi böyle yaklaşmak doğru bir davranış değildir. İşi bir Müslüman olarak kişisel sorumluluklar açısından değerlendirmek gerekir. Allah’ın emirlerinin yerine getirilmemesi, o kişiyi dünya ve ahiret hayatında sıkıntıya sokar.

    Yahudilik ce Hıristiyanlık önceden arı-duru bir Hak Din iken; mensupları olan Yahudiler ve Hıristiyanlar zevk ve sefa uğruna, yanlış kişisel yorumlarından dolayı hem dinleri hem de kendilerinin tanınmaz bir hale geldiklerini Allah Teâla bildirmektedir. Ayrıca onların azıp sapıttıklarını da bildirmektedir. Bizim de aynı duruma düşmememiz için, her Müslümanın daha çocuk iken öğrendiği Fatiha “ Elhamdülillahi…” suresin de görmekteyiz.

    Kadın ve erkek Müslümanlar olarak setrül avret denen örtülmesi gereken yerlerin uluorta açılmaması, keşfül avret denilen görülmemesi gereken yerlerin belli olacak şekilde örtülmüş gibi yapılması kralının ihlalinden kaçınılması güzel bir davranıştır. Hatta övgüye layık bir davranıştır.

    Sağlıcakla kalın.