BAŞBAĞLAR KATLİAMI, SREBRENİTSA KATLİAMI, FETÖ HAİN SALDIRISI

UNUTULMAMALI VE UNUTTURULMAMALI

Saygı değer okuyucularım.

Tarihimize bakıldığında, batımızdakilerin hep bizimle uğraştıkları, savaştıkları, savaşın diğer metotlarını kullandıkları görülür.

Hal bu iken, içimizden birileri de; ısrarla, ' Dünya kardeşliğinden, barıştan, insanca yaşamaktan' dem vurarak; yiyip içip, oynamaya devam ediyorlar. Hayatı böyle zannediyorlar. Sanki bu Devlet, bu Millet, Müslümanlar, Türkiye'nin yanında yer alanlar hiç zulme uğramamış.

Ama durum öyle değil. Uzak geçmişe gitmeye gerek yok. Daha dün; Ülkemizin, Devletimizin, Milletimizin, Din kardeşlerimizin neler çektiğini bari görelim. Anlayalım.

Turistik gezilerde; deniz, kum ve yeşilliğin yanında tarihimizi de görmek doğru olmaz mı?

Başlığımdaki olayların cereyan ettiği ay ve günlerdeyiz. İlgili ve yetkilerin dışında; haber kanallarında, programlarda, hatta dizilerde yer almaması beni üzüyor. Diğer konularla birlikte gündemde olması gerekirken, neredeyse hiç ses yok. Hele hele dillerde ve zihinlerde sanki silinmiş. Varsa yoksa dünyevilik ya da yazın cazibesi…

Biz şöyle öğretilmiştik: 'Tarihini bilmeyen aklını kaybetmiş sayılır.' Ebeveynler evlatlarına, eğitimciler öğrencilerine tarihini öğretmeli değil mi?

Uzak tarihimizi, yakın tarihimizi, Çanakkale'yi, Kurtuluş savaşını, Ege ve Aydın'ın yaşadığı zulümleri; kimin tarafından, niçin yapıldığı evlatlarımıza anlatılmalı. Onların bu hikayeleri bilmesi gerekmez mi?

Korkmayın. Bu ırkçılık değildir. Körpe dimağlara düşmanlık aşılama hiç değildir.

-BAŞBAĞLAR KATLİAMI: 5 Temmuz 1993. Erzincan'ın Kemaliye İlçesi Başbağlar köyü PKK' lılarca yakılıp yıkıldı ve 33 insanımız hunharca katledildi.

-SREBRENİTSA KATLİAMI: 11-22 Temmuz l995 Bosna-Hersek ve Kosovalı kardeşlerimiz soy -kırıma uğradı. Tespit edilebilen 8.373 kardeşimiz Sırp canilerce katledildi. Bunu ekranlardan ağlayarak gördük.

-FETÖ HAİN SALDIRISI: 15,16 Temmuz 2016. Meclisimize, Cumhurbaşkanımıza, Milletimize hainler saldırdı. Onlarca askerimiz, polisimiz ve vatandaşımız şehit edildi.

Unutalım mı bunları? Konuşmayalım mı bunları? Anlatmayalım mı bunları?

Suriye, Irak, Ege ve Batı Trakya, Mavi deniz ve Kıbrıs'ı konuşmayalı mı? Yeni kuşak bu hikayeleri duymasın mı? Çocuklar bu ninnilerle büyütülmesin mi?

Yüce Yaratanımız şu uyarıda bulunuyor: ' Sen onların dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da senden asla memnun kalmayacaklardır. De ki: 'Asıl doğru yol Ancak Allah'ın yoludur.' Eğer sana gelen ilimden sonra onların arzularına uyarsan, bilesin ki artık Allah sana ne dost ne de yardımcı olacaktır.' ( Bakara/120)

Sağlıcakla kalın.